Grasdijk 7 6031 PX Nederweert | T: +31615006476 | E: info@lvlhorsecare.com

Zadelmak maken

Als uw paard de juiste leeftijd heeft bereikt is het tijd voor het zadelmak maken.

Met grote regelmaat maken we paarden zadelmak. Zo hebben we op dit moment heel het jaar door +/- 17 stallen vol staan met jonge paarden, van dressuur en springen, koud of warmbloed alles is welkom en krijgt de opleiding die het verdiend en bij het paard past op een paardvriendelijke en correcte manier. We kijken altijd goed naar wat het paard aangeeft, passen ons daar op aan en gaan daarmee aan de slag. 

Normaal gesproken beginnen we met wat longeerwerk wat we uiteindelijk uitbreiden met een singeltje en het zadel. Wanneer ze dit zonder spanning doen en fijn rond lopen gaan we eerst wat hangen en stappen we rustig aan op. 

Vanuit hier gaan we fijn met de paarden aan de gang en heb je binnen de kortste keren een paard waar je fijn mee kunt gaan werken.

Buiten het longeren en rijden om word het paard al afgespoten op de wasplaats en komt het dagelijks in de paddock en eventueel in de stapmolen. 

 

Als wij het vertrouwen hebben dat het paard klaar is dan word dat direct gemeld bij de eigenaar. We maken dan samen een afspraak zodat de eigenaar eerst bij ons in de binnenbak een vertrouwd rondje kan maken voordat het paard mee naar huis gaat. Dit is overigens uw eigen keuze. Denkt u daarna nog meer begeleiding nodig te hebben dan is dit uiteraard mogelijk in overleg. Het paard gaat mee naar huis wanneer u daar een goed gevoel bij hebt.

 

Mocht u de keuze hebben gemaakt uw paard bij ons zadelmak te laten maken, raden wij u aan het gebit alvast door een tandarts te laten bekijken en indien nodig te behandelen. 

Neem dan optijd contact met ons op zodat we uw paard kunnen inplannen. 

Voor meer informatie, vragen of een plaatsje te reserveren kunt u altijd contact opnemen. 

 

 

Copyright by LVL Horsecare | Created by